Maak een DR Checklist

Rampen zijn simpelweg niet meer wat ze vroeger waren. Traditioneel werd gedacht dat een ramp werd gedefinieerd door een daad van de natuur, maar vandaag de dag met wereldwijde netwerken, web applicaties en 24×7 customer call centers, kan zelfs een elektrische storing rampzalig zijn bij het crashen van de communicatie en online transacties. Bij het samenstellen van prioriteiten moet de bedrijfscontinuïteit worden begrepen. Het bedrijf moet zelfs werken terwijl sommige IT-systemen uitvallen en dit kan alternatieve processen of locaties voor bepaalde perioden vereisen. Hier zijn enkele punten om te helpen bij het opstellen van een DR-plan:

 • Begrijp hoe een ongeplande uitval een organisatie kan beïnvloeden.
 • Welke applicaties en data worden gebruikt?
 • Hoe kunt u werken zonder de data van elke applicatie?
 • Waarvan zijn deze applicaties afhankelijk om te kunnen werken? (Bijv. databases, DNS, webservices, enz.)
 • Welke regelgeving en compliance zijn nodig voor welke data? En hoe lang is de data nodig?

Elke applicatie zal een specifieke functie hebben en zal een prioriteit moeten krijgen. Het is belangrijk om te beseffen dat sommige meer kritischer zijn dan andere wanneer er een storing of ramp is. Dit soort applicaties vereisen snellere hersteltijden op basis van de laatste datakopie, of er kunnen aanzienlijke gevolgen zijn. Het evalueren van potentiële risico’s en de impact op elke applicatie of service is de sleutel tot het begrijpen van de eisen van een organisatie en het bieden van het juiste niveau van servicebeschikbaarheid is dan gebaseerd op de bedrijfsprioriteit.

Wat kun je nu doen om je voor te bereiden?

 • Een inventarisatie te maken: Beoordeel, om er zeker van te zijn dat alle back-ups binnen de daarvoor gestelde tijd, worden voltooid om te voldoen aan het bedrijfsherstel en de operationele vereisten.
 • Aanvragen te prioriteren: Bepalen welke applicaties essentieel zijn om het bedrijf operationeel te houden.
 • Definieer en actualiseer RPO’s en RTO’s: Stel elke applicatie of applicatiegroep in met een RPO en RTO. De RPO is cruciaal in het meten van hoeveel data een organisatie zich kan veroorloven te verliezen in een storing en vertaalt zich in hoe vaak applicatiegegevens moeten worden geback-upt. Een RTO bepaalt hoe lang een applicatie kan worden stilgelegd en bepaalt hoe snel na een storing het herstel moet plaatsvinden.
 • Beveiliging en WAN-bandbreedte evalueren: Gegevens groeien exponentieel, wat leidt tot enorme eisen aan netwerk-, opslag- en beheerbronnen.
 • Voer tests uit: Test regelmatig de back-ups, applicaties en back-upherstel om zeker te zijn dat het voldoet aan de RPO- en RTO-doelstellingen.
 • Documenteer het plan: Creëer en onderhoud een bedrijfscontinuïteitsplan en communiceer het met alle belangrijke zakelijke belanghebbenden.
 • Voortdurend herzieningen uitvoeren: Herbeoordel en test het bedrijfscontinuïteitsplan zo vaak als nodig is om aan de bedrijfscontinuïteits- en regelgevingsbehoeften te voldoen terwijl ze zich blijven ontwikkelen met het bedrijf.

Disaster Recovery is voortdurend in beweging, maar dat betekent niet dat een organisatie niet voorbereid kan zijn. Er zijn altijd nieuwe DR-trends, nieuwe architecturen en een verhoogde vraag naar onmiddellijke toegang tot data na elke vorm van uitval. Met de juiste DR-planning en -monitoring van uw databeschermings- en herstelomgeving kan elke organisatie data sneller herstellen, applicaties in complexe infrastructuren beheren en tegelijkertijd gebruikers en klanten 24/7 toegang bieden tot alles wat nodig is om het bedrijf operationeel houden zonder verlies van inkomsten, reputatie en data. Met meer dan tien jaar expertise op het gebied van disaster recovery biedt iland oplossingen die verder gaan dan eenvoudige back-up om ervoor te zorgen dat al uw belangrijkste data en applicaties worden beschermd met uitgebreide support om u op implementatie, technische en compliance vragenstukken op weg te helpen. iland heeft de meest complete en veilige Cloud Disaster Recovery oplossing die elke organisatie nodig heeft voor de huidige en toekomstige bescherming van data in het geval van elk type ramp of uitval.

Join the companies doing great things with iland

iland Customer Logos