Dr. Martens moderniseert zijn wereldwijde strategie voor gegevensbescherming en -bewaring met 11:11 Systems

Profiel van de klant Dr. Martens is een iconisch Brits merk dat in 1960 in Northamptonshire werd opgericht. Oorspronkelijk geproduceerd voor arbeiders die op zoek waren naar stoere, duurzame laarzen, werd het merk al snel overgenomen door diverse jeugdsubculturen en bijbehorende muziekbewegingen. Dr. Martens is sindsdien zijn arbeiders roots ontstegen, terwijl het nog steeds zijn trotse erfgoed viert en, zes decennia later, worden “Docs” of “DMs” gedragen door mensen over de hele wereld die ze gebruiken als een symbool van empowerment en hun eigen individuele houding.

Wereldwijde gegevensbewaring en -bescherming in het digitale tijdperk

Met 158 winkels en 191 winkels van derden over de hele wereld – en niet te vergeten een ontluikende direct-to-consumer (DTC) business, die nu 13 websites omvat – is Dr. Martens de definitie van een echt modern, wereldwijd opererend bedrijf. Wat het bedrijf echter nodig had, was een echt moderne, wereldwijde strategie voor het bewaren en beschermen van gegevens.

Dan Morgan, Global Head of Cloud and Infrastructure bij Dr. Martens, is samen met zijn team van ingenieurs verantwoordelijk voor het sturen en overzien van de infrastructuurstrategie van het bedrijf op lange termijn. Aangezien Dr. Martens en haar gegevens in een snel tempo groeien, was het Morgan duidelijk dat het bedrijf veel baat zou hebben bij de veiligheid, veerkracht en wereldwijde beschikbaarheid van de cloud. Dit betekende dat het bedrijf moest afstappen van traditionele dataretentie strategieën, inclusief sommige van haar on-premise omgevingen.

“Technologie, met name cloudtechnologie, is steeds belangrijker geworden voor het bedrijf. Onze IT-strategie is erop gericht om op termijn te migreren van traditionele on-premise infrastructuur naar cloudinfrastructuur”, aldus Morgan. “Op die manier kunnen we profiteren van een grotere veerkracht, een grotere prestatiecapaciteit en hoeven we geen dure hardware meer te vernieuwen. We hadden een oplossing nodig die integreerde in ons bestaande domein en die gemakkelijk door ons team kon worden beheerd.”

Om het bedrijf te helpen gelijke tred te houden met moderne best practices op het gebied van dataretentie en -bescherming, wendde Dr. Martens zich tot 11:11 Systems voor het beheer van de overstap naar de cloud, die nu 11:11 Cloud Backup voor Veeam Cloud Connect en 11:11 Backup voor Microsoft 365 omvat. Wereldwijd beschikbaar en volledig geïntegreerd met de toonaangevende technologie van Veeam, zorgt 11:11 ervoor dat de gegevens van Dr. Martens altijd veilig en beschikbaar zijn, ongeacht waar ze zich bevinden, van Londen tot Sydney tot Los Angeles. Voor Morgan en zijn team vertaalde dit zich in het meest kostbare IT-goed: gemoedsrust.

“De hele 11:11-ervaring is zo positief geweest. Hun team was opmerkelijk behulpzaam en ondersteunend gedurende het gehele implementatieproces, van het aanhoren en begrijpen van onze eisen tot het snel implementeren van de oplossingen”, aldus Morgan. “We hebben andere cloud service providers geëvalueerd, maar zij konden simpelweg niet voldoen aan onze behoeften voor wereldwijde beschikbaarheid en compliance. Het is duidelijk dat 11:11 niet voor niets erkend wordt als marktleider.”

Echte veerkracht opbouwen met 11:11-systemen

Als je met Morgan praat, springt er één thema uit: Het belang van veerkracht.

Met het steeds veranderende IT-landschap van vandaag de dag, kunnen bedrijven, vooral die met de wereldwijde voetafdruk van Dr. Martens, het zich gewoon niet veroorloven om overvallen te worden door kwetsbaarheden. Daarom heeft Morgan bij de evaluatie van potentiële cloud service providers prioriteit gegeven aan de mogelijkheid om de veerkracht van Dr. Martens en haar wereldwijde netwerk te garanderen – in het licht van hardwarestoringen, toenemende cyberdreigingen, tekort aan IT-vaardigheden, vertragingen in de toeleveringsketen en alle andere mogelijke rampen.

Uiteindelijk bood 11:11 precies wat Morgan in gedachten had. Met oplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogst mogelijke normen voor beveiliging, compliance, prestaties en beschikbaarheid, was de combinatie van 11:11 Cloud Backup en 11:11 Backup voor Microsoft 365 bedoeld om de infrastructuur van Dr. Martens eenvoudig, kosteneffectief en veilig te moderniseren.

Met de cloudconsole, het bekroonde, uniforme beheerplatform van 11:11, krijgt Morgan ook een ongeëvenaarde monitoring, controle en zichtbaarheid van de workloads van het bedrijf. Samen met de toegewijde on-boarding-, support- en accountmanagementteams van 11:11 betekent dit dat Morgan en zijn team zo hands-on of hands-off kunnen zijn als hun workflow hen dicteert.

“11:11 en zijn oplossingen vereisen niet veel hand- en spandiensten of dagelijks beheer. Dat is een van de redenen waarom we voor hen hebben gekozen. Voorheen, als er iets vreselijk mis zou gaan, zou dat een pijnlijke ervaring voor ons zijn geweest, vooral met zo’n klein team,” zegt Morgan. “Ik zou niet aarzelen om 11:11 Systems aan iedereen aan te bevelen. Het is echt heel verfrissend om samen te werken met een bedrijf dat precies doet wat het zegt dat het zal doen.”

De altijd aanwezige dreiging van cybercriminaliteit

Misschien wel de grootste bedreiging voor de veerkracht van bedrijven is vandaag de dag natuurlijk cybercriminaliteit – die blijft toenemen voor organisaties van elke omvang en sector over de hele wereld.

Naar verwachting zullen ransomware-aanvallen in 2031 bijvoorbeeld elke twee seconden een bedrijf, consument of apparaat treffen, tegenover elke 11 seconden in 2021. In datzelfde tijdsbestek zullen de totale wereldwijde kosten van ransomware naar verwachting stijgen van 20 miljard dollar tot een duizelingwekkende 265 miljard dollar. Naarmate de frequentie, omvang en complexiteit van aanvallen toenemen, neemt ook de relevantie toe van back-upoplossingen die gegevens op meerdere niveaus beschermen.

“We nemen cybercriminaliteit zeer serieus, zeker nu ons merk steeds herkenbaarder wordt,” aldus Morgan. “11:11 Cloud Backup biedt dat extra niveau van comfort en veerkracht. Als we gecompromitteerd zouden raken, weten we dat we in veilige handen zijn.”

Met 11:11 beschikt Dr. Martens over een werkelijk moderne en veerkrachtige bedrijfscontinuïteitsstrategie met de mogelijkheid om zijn gegevens te beschermen tegen een breed scala aan externe en interne bedreigingen. Het sluitstuk van deze strategie was 11:11 Cloud Backup voor Microsoft 365, dat helpt de gaten in het beperkte retentiebeleid van Microsoft te dichten.

Hoewel Microsoft 365 de productiviteit op de werkplek voor altijd heeft veranderd, was het eenvoudigweg niet ontworpen met gegevensbescherming in het achterhoofd. Daarom heeft Dr. Martens ervoor gekozen om de gegevensbescherming en de retentiemogelijkheden op lange termijn voor zijn meer dan 4.000 Exchange-, SharePoint Online- en OneDrive-gebruikers te verbeteren.

“Hoewel de standaardservice van Microsoft prima is als het gaat om het veilig bewaren van gegevens, hadden we iets nodig dat ons meer functionaliteit zou bieden dan de traditionele standaard,” aldus Morgan. “11:11 Backup voor Microsoft 365 werkt gewoon. Het gaat minder om het besparen van tijd en geld op een dagelijkse basis en meer om het verbeteren van het algehele niveau van de dienstverlening en de veerkracht van het bedrijf.”

Morgan ziet de inzet van Dr. Martens voor het bevorderen en waarborgen van veiligheid en veerkracht met 11:11 als een weerspiegeling van de ultieme inzet van het bedrijf voor zijn belangrijkste stakeholders en supporters. Hij concludeerde: “Zonder de oplossingen van 11:11 Systems zouden we een veel hoger risiconiveau dragen. We hebben nu het beste van twee werelden – de luxe van een hogere servicekwaliteit en veerkracht zonder de last van het besteden van kostbare tijd en managementresources.”

Join the companies doing great things with iland

iland Customer Logos