Bachem kiest iland en Veeam voor datacontinuïteit en de overgang naar cloudback-up

Snelgroeiend Zwitsers biotechbedrijf verbetert de bescherming van kritieke farmaceutische bedrijfsmiddelen met schaalbaar disaster recovery en back-up, waaronder iland Autopilot Managed Recovery voor DRaaS en iland Secure Cloud Backup voor Veeam met Insider Protection.

iland, een toonaangevende VMware-gebaseerde leverancier voor applicatiehosting, databescherming en disaster recovery-diensten geleverd op het iland Secure Cloud Platform, kondigt vandaag aan dat Bachem iland Autopilot Managed Recovery for DRaaS, iland Secure Cloud Backup voor Veeam Cloud Connect en iland Secure Cloud Backup voor Microsoft 365 heeft geselecteerd om haar bedrijfscontinuïteitsstrategie te transformeren ter ondersteuning van de recente snelle groei.

Bachem is een toonaangevend, door innovatie gedreven bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van peptiden en oligonucleotiden. Met 50 jaar ervaring en expertise levert Bachem producten voor onderzoek, klinische ontwikkeling en commerciële toepassing aan farmaceutische en biotechnologische bedrijven wereldwijd. Bachem is internationaal actief met haar hoofdkantoor in Zwitserland en vestigingen in Europa, de VS en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange.

De aard van de industrie van Bachem vereist de bescherming en het behoud van waardevolle onderzoeks- en productiedata. Voor Peter Kaufmann, vice president van Global IT bij Bachem, omvat dit 150 zeer gespecialiseerde bedrijfskritische toepassingen, variërend van human resources en boekhouding tot industriespecifieke toepassingen voor het verzamelen, verwerken en bewaren van belangrijke laboratoriumgegevens en productierecepten.

Voordat Kaufmann en zijn team een beroep deden op iland, maakten ze back-ups van deze workloads in on-premise datacenters. Omdat back-ups enkel on-site werd opgeslagen en de dataoutput van het bedrijf bleef groeien, besloot Kaufmann dat er een vernieuwde bedrijfscontinuïteitsstrategie nodig was voor het geval zich een noodsituatie zou voordoen.

Wat Kaufmann wilde was een schaalbare oplossing die rekening kon houden met de groei van het bedrijf en cloudbescherming en failover-mogelijkheden kon bieden om zijn vele kritieke workloads onder alle omstandigheden draaiende te houden. Hij wilde er ook zeker van zijn dat welke back-upoplossing hij ook koos, deze ook de Microsoft 365-data van het bedrijf kon beschermen op een manier die veel verder ging dan wat Microsoft al aanbiedt.

“We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om dit niveau van veiligheid te hebben,” zei Kaufmann. “We hebben klanten die afhankelijk zijn van een continuë aanvoer van deze API’s. We zouden klanten verliezen als we zouden moeten zeggen: ‘Sorry dat we onze data kwijt zijn. Over zes maanden zijn we weer terug.’ Dat is geen optie.”

Kaufmann en zijn team, die al klant waren van Veeam, gingen op zoek naar Veeam-partners om hun doelstellingen op het gebied van datacontinuïteit en back-up in de cloud te verwezenlijken. Uiteindelijk kwamen ze uit bij iland, dat al vijf keer Veeam Impact Cloud & Service Provider Partner is geweest en al drie keer Veeam Innovation Award heeft gewonnen.

“Na de bedrijfsbrede standaardisatie rond Veeam was het voor ons erg belangrijk om een partner te vinden met oplossingen die naadloos integreerden. Dat was een belangrijke factor,” zegt Kaufmann. “We hebben er zelfs een punt van gemaakt om na te gaan welk niveau van partnerschap elk van hen had met Veeam. Dat iland een platinum partner is, was zeker een groot pluspunt.”

Met iland Autopilot Managed Recovery voor DRaaS en iland Secure Cloud Backup voor Veeam met Insider Protection kreeg Bachem een oplossingen die ervoor konden zorgen dat zijn data online en beschikbaar blijft in geval van dataverlies of downtime, terwijl ze ook bescherming bieden tegen interne en externe bedreigingen, waaronder veel soorten ransomware.

“In deze business zorgen het aantal en het type cyberaanvallen voor hoofdpijn voor iedereen,” zei Kaufmann. “Met iland kan ik nu beter slapen. Ik weet dat mijn data op een andere locatie worden geback-upt en ik weet dat we in geval van een ramp iemand hebben tot wie we ons kunnen wenden, die ons kan helpen onze applicaties weer tot leven te brengen volgens een SLA. Dit hadden we voorheen niet.”
“Van de steeds toenemende mate van cybercriminaliteit, tot de voortdurende COVID-19 pandemie, het is nog nooit zo belangrijk geweest voor organisaties over de hele wereld om hun strategieën voor databescherming en beschikbaarheid te evalueren,” zegt Sam Woodcock, iland sr. Director of Cloud Strategy gevestigd in EMEA. “Data is inderdaad zo’n uniek waardevol bezit, en bij iland zijn we er trots op dat we organisaties als Bachem kunnen helpen bij het bedenken en implementeren van een plan dat ervoor zorgt dat het veilig blijft in het geval van downtime, dataverlies of een ramp.”

Met locaties over de hele wereld, een litanie van industriële voorschriften en een toegewijd compliance team, was iland ook in staat om Bachem twee laatste voordelen te bieden:

  • De mogelijkheid om uniforme wereldwijde bescherming te hebben zonder het niveau van de dienstverlening op te offeren, dankzij de 10 ultramoderne wereldwijde cloudregio’s.
  • Geen stress over wereldwijde compliance-eisen en certificeringen, zoals die van de Food and Drug Administration (FDA) en Good Manufacturing Practice (GMP).

“We wilden bijvoorbeeld niet dat de DR van de Verenigde Staten naar Europa zou gaan of omgekeerd. We wilden dat het in ieder geval binnen hetzelfde continent zou blijven” aldus Kaufmann. “Het voordeel van het iland-aanbod is dat we de keuze hadden uit verschillende datacenters.”

Join the companies doing great things with iland

iland Customer Logos